Veiligheid creëren

Wanneer het om veiligheid gaat, valt geen enkel compromis te overwegen. Om die reden is de veiligheid en de bescherming van jullie kinderen onze topprioriteit. Onze oplossingen gaan vaak verder dan de wettelijke normen en maken indruk op gerenomeerde testlaboratoria en ouders overal ter wereld. Dankzij de betrouwbare technologie op het gebied van veiligheid, gecombineerd met de opmerkelijke kwaliteit van onze producten, kunnen families zich overal verplaatsen in alle rust. En de allerkleinsten ? Zij zitten comfortabel neer in alle veiligheid en mogen zich laten meevoeren naar dromenland.

Wij doen alles om te waken over de veiligheid van uw kindje.

Hoe winnen wij jullie vertrouwen? Door altijd meer te doen dan wat de anderen verwachten. Wij rusten onze autostoelen en onze wandelwagens uit met meer veiligheidsvoorzieningen dan wat vereist is door de veiligheidsnormen. Onze ingenieurs en designers willen het niet anders : de innovatiegeest zit diep verankerd in de filosofie van het bedrijf RECARO. Wij willen niet zomaar bij de besten zijn. Wij willen de beste zijn. Op een manier waardoor ouders ons kunnen vertrouwen. Op alle wegen. Tijdens alle verplaatsingen.Waarom zijn de veiligheidsnormen alleen niet voldoende?

Onze technologieën op gebied van veiligheid gaan een stuk verder dan enkel bescherming bieden in geval van nood.
Wanneer jullie je autostoel vervoeren, wanneer jullie je kindje in de autostoel zetten en gedurende de volledige verplaatsing – wij bedenken jullie dagelijkse routine en houden de principes eenvoud en veiligheid in het oog. Passende eigenschappen, bediening die tegen alles bestand is, intuïtieve zitting – deze eigenschappen samen bieden het beste resultaat. Op deze manier garanderen we ouders het hoogst mogelijke veiligheidsniveau. In ons ontwikkelingsproces integreren we resultaten van gerenommeerde testlaboratoria : ADAC, Stiftung Warentest (Duitse testorganisatie van consumptiegoederen) – en van de grootste specialisten in dit domein – de families.

Geteste producten – beoordeeld en bekroond.

Door veiligheid, ergonomie en functionaliteit te combineren met een aantrekkelijk design, maken wij de nieuwe normen op gebied van het transport van pasgeborenen, baby’s en jonge kinderen. De talrijke bekroningen die we kregen en de succesvolle consumententesten zijn hiervan het bewijs.

Wat gebeurt er tijdens een crash test?

Tijdens een frontale crash test met een autostoel, wordt een crash test slee die zich aan ongeveer 70 km/u verplaatst, abrupt tot stilstand gebracht in enkele miliseconden tijd. Dit genereert een enorme hoeveelheid energie : bijna 40 keer zoveel als de zwaartekracht op aarde. Onze autostoelen zijn uitgerust om aan deze noodsituatie te weerstaan. Dankzij onze producten kan uw familieleven zonder zorgen en in alle rust verlopen – veiligheid inbegrepen.

i-Size

Het vervoer tegen de rijrichting in, de geoptimaliseerde bescherming tegen zijdelingse aanrijding en de intuïtieve ISOFIX-installatie bieden de kleine reizigers een optimale veiligheid. In geval van frontale botsing, verdeelt de energie zich over het hele lichaam, en blijven de gevoelige zones van hoofd en nek beschermd. De i-Size of UN R129 reglementeringen werden ontwikkeld met behulp van de nieuwste testmethodes wat betreft de veiligheid van kinderen in de wagen en beschrijven de meest recente veiligheidsnormen en de hoogste vereisten op gebied van veilgheid .

De nieuwe richtlijn van de Europese Unie op gebied van veiligheid preciseert dat alle kinderen met de rug naar de straatkant gericht moeten reizen tot 15 maanden. Onze veiligheidsexperts bevelen een transport tegen de rijrichting in aan tot de leeftijd van 4 jaar.

Bescherming bij zijdelingse aanrijding

De bescherming die in onze autostoelen voorzien is voor het geval van een zijdelingse aanrijding, is een afneembaar, plooibaar of geïntegreerd systeem. Op deze manier kan de autostoel bij elke verplaatsing op een optimale en snelle manier aangepast worden. Dankzij het Advanced Side Protection systeem, garanderen we een bescherming die veel verder gaat dan de wettelijke vereisten. De krachten die vrijkomen in geval van een botsing, worden geabsorbeerd en opgevangen door de autostoel. Voor nog betere resultaten in geval van een aanrijding.

Gepattenteerd HERO veiligheidssysteem

Ons HERO veiligheidssysteem voorkomt dat de veiligheidsgordel van de schouder glijdt of draait. De veiligheidsgordel en de beschermstukken op de schouders plaatsen zich in de juiste positie, net als de hoofdsteun. Dankzij deze gepattenteerde technologie, worden in geval van een aanrijding, alle krachten afgeleid. Voor een maximale veiligheid van het kindje.

Onze autostoelen doorlopen een lang traject vooraleer ze in productie gaan. Tijdens dit proces, wordt nauw samengewerkt met internationale testlaboratoria; uitgebreide en veeleisende testen vervolledigen de ontwikkeling van onze producten. Tijdens de finale fases, als de resultaten geëvalueerd worden, is er niemand meer kritisch dan onze groep ingenieurs en ontwerpers. Wees er zeker van, dat de oplossingen die RECARO aanbiedt voor je dagelijkse leven, die zijn waarvan we absoluut overtuigd zijn.

We staan bekend om onze stoelen en onze innovatiegeest

Er zijn personen die even veel om de veiligheid van jouw kindje geven als jij zelf, en dat zijn onze teams. Bij RECARO zijn we ook ouders, nonkels en tantes of grootouders. Het is onze taak om jullie de beste oplossing voor te stellen voor de dagelijkse uitdagingen. 

 

En dit is niet alles : wij ontwikkelen beschermsystemen die lange tijd jullie familie zullen begeleiden, op uitstap en op vakantie. Het is dankzij dit alles dat we jullie vertrouwen gewonnen hebben.

Bij RECARO zijn  we ook ouders, en wij willen jullie de meest efficiënte en meest veilige oplossingen bieden. Het is daarom dat we, elke dag, de noodzakelijke veiligheidsnormen overtreffen.

De strengste testen ter wereld.

Teneinde de constante verbetering van onze producten te garanderen en nieuwe ideeën te doen ontstaan, werken we samen met gereputeerde testbureaus : DEKRA, TÜV in Duitsland, TASS in Nederland, en nog andere partners over de hele wereld. We voeren deze tests niet enkel uit om te voldoen aan de normen en deze te respecteren. Onze doelstelling is om competitief te zijn en om ons op internationale schaal te verbeteren. Voor ons omvat dit ook de testen van EURO NCAP, zoals deze uitgevoerd door Stiftung Warentest en ADAC. Niet enkel deelnemen, maar ons uiterste best doen – dat is onze motivatie.

Veiligheid en kwaliteit die je kan voelen.

Onze collecties verenigen de hoogste niveaus van kwaliteit en veiligheid. En, elke dag, is het de vastberadenheid van onze teams om beter en veiliger te doen dan de dag ervoor. Om deze reden ondergaat elke autostoel een reeks testen op verschillende niveaus. Onze ingenieurs en ontwerpers besteden veel tijd vanaf de ontwikkeling tot aan de productiefase. Eén ding is zeker : passie gecombineerd met kennis geeft het beste resultaat. Natuurlijk richten wij onze inspanningen op noodsituaties. Maar duurzaamheid speelt ook een centrale rol voor ons als fabrikant van premium kwaliteitsproducten. Om je een unieke ervaring samen te garanderen. Met jouw RECARO autostoel – Samen is beter.


Een gevoel zegt meer dan duizend woorden.

Ken je onze meest recente designs? Afspraak bij onze verdelers om onze autostoelen en wandelwagens te testen, zoveel je maar wil. En je zal ervan versteld staan, dat je veiligheid effectief kan voelen.

Overal. Altijd.