Vertrouwen creëren

Vertrouwen win je met tijd. Reeds meer dan 110 jaar bouwt RECARO zitjes en onze missie is om steun te bieden aan personen en hen in alle veiligheid te vervoeren. De autostoelen-sector is voor ons bijzonder belangrijk. Omdat wij, bij RECARO, ook kinderen hebben. En wij doen al het mogelijke om de veiligheid van families te verzekeren. Tijdens korte en lange trajecten. Op de weg en in de lucht. Altijd en overal.

“Vernuftig Design refereert naar de combinatie van drie factoren die altijd deel uitmaken van onze producten : functionaliteit, ergonomie en esthetiek.”
Hartmut Schürg, Directeur Merk en Design, RECARO Holding Gmbh

Vertrekkend vanuit de details wordt het geheel vervaardigd.

Reeds meer dan 110 jaar, legt het bedrijf RECARO zich toe op de creatie van producten die esthetiek, ergonomie en functionaliteit conbineren. Producten die vervaardigd zijn met de grootste zorg voor en de grootste toewijding aan de kleinste details. Al onze autostoelen en wandelwagens zijn eenvoudig in gebruik en intuïtief. Dit zorgt ervoor dat je tijd wint en meer intens kan genieten van de momenten die je samen doorbrengt.

Autostoelen die verstelbaar zijn in de hoogte en 360 graden draaien? Zeer lichte wandelwagens die zeer wendbaar zijn? Ergonomische zitjes met standen met verschilende hellingsgraden? Dit gaat niet over eenvoudige technische subtiliteiten voor ons; dit komt overeen met de verstaanbare verwachtingen die moderne families hebben van onze producten. Volgens ons, moet het ontwerp de noden van de mensen dienen. Vernuftig design – zoals wij het heten – staat centraal in ons dagelijks werk.

In 1906 zijn we gestart met een bedrijf op te richten voor de productie van autokoetswerk en interieurbenodigdheden en al snel ontwikkelden we een  partnership met Porsche. Steeds zijn we verder blijven evolueren met de productie van zitjes voor legendarische sportwagens en vliegtuigen. De productie van zeer veilige autostoelen van uitzonderlijk hoge kwaliteit ligt ons nauw aan het hart. Tenslotte zijn het ook onze kinderen die de wereld van morgen zullen vormen.

De etappes die we overschreden hebben zijn het bewijs dat we in de juiste richting gaan. Sinds 1998, maakt RECARO nieuwe standaarden met de eerste autostoel die zich aan de groei van het kindje aanpast : de RECARO Start. Een ander product uit het RECARO gamma, de Zero.1 Elite, won de Gold German Design Award in 2017. Sinds 2019 heeft de traditie zich verder gezet met RECARO Kids. Door talrijke nieuwe en vernieuwende producten voor te stellen, bewijzen we onze deskundigheid. Opdat jullie nog intenser zouden kunnen genieten van de familiemomenten, zullen we intelligente, innoverende en veilige reisgezellen blijven voorstellen, die jullie zullen volgen bij al jullie verplaatsingen. Goede reis!

Meer dan 110 jaar toewijding aan ontwerp, ergonomie en veiligheid.


1906
Oprichting van de « Stuttgarter Carosserie- und Radfabrik ».


1909
Licentie voor het koetswerk genaamd « Reformkarosserie » na een naamswijziging naar « Stuttgarter Karosseriewerk Reutter ».


1920
Productie van complete koetswerkonderdelen en interieurbenodigdheden voor de meeste grote fabrikanten van dat ogenblik.


1950
Reutter bouwt de eerste van 60 000 Porsches model 356.


1963
De koetswerkfabriek wordt aan Porsche verkocht. Reutter Carosserie wordt de zitjesspecialist RECARO.


1971

RECARO start met de productie van vliegtuigstoelen.


1983
Fusie van Keiper RECARO en relocalisatie van de hele vliegtuigstoelenproductie naar Schwäbisch Hall.


1998
RECARO stelt de eerste autostoel voor die met het kindje meegroeit.


2017
Het innoverende product Zero.1 Elite wint de ‘Golden German Design Award’.


2019
Vervolg van het RECARO avontuur met RECARO Kids.