SALIA 125

De handige
veiligheidsexpert

Salia 125
40 - 125 cm | 0 - 7 jaar

Salia 125

Alles wat je als familie nodig hebt, vervat in één autostoel. De Salia 125 is de veilige reisgezel onderweg en valt op door zijn lange gebruiksperiode, vanaf de geboorte tot 7 jaar. Hij heeft alles voor een plezant ritje, dankzij het comfortabele schuim en het afneembaar, knus verkleinkussen voor de allerkleinste reizigers. Maar we hebben ook aan het confort voor de ouders gedacht. Dankzij de 360-graden rotatie, kan het kindje op een ergonomische manier in de autostoel geïnstalleerd en eruit genomen worden. Zonder rugklachten!

Alle eigenschappen

Check compatibiliteit met je wagen

Zoek een verkooppunt

Een autostoel die met je kindje meegroeit.

De Salia 125 valt op door zijn lange gebruikstijd - geschikt vanaf de geboorte tot 7 jaar (40 - 125 cm).
De rugleuning en hoofdsteun zijn in de hoogte verstelbaar, waardoor ze zich perfect aanpassen aan de grootte van het kind en automatisch met hem meegroeien.

Knus verkleinkussen bijgeleverd.

Draait 360 graden

In een handomdraai wordt het hele kinderzitje 360° gedraaid. Dit eenvoudig mechanisme zorgt ervoor dat je kindje snel vast- en losgemaakt kan worden, om de autostoel dan weer naar zijn normale positie te draaien.

Verstelbaar met één hand

De autostoel Salia 125 is verstelbaar in vier zitstanden, ongeacht of het kindje is vastgemaakt met de geïntegreerde schouderriemen of met de veiligheidsgordel van de wagen. De rustpositie is heel plat en biedt het grootste comfort. Het beste voor de ouders? Het verstellen van de zitstand gebeurt met slechts één hand.

 

Intuïtieve Installatie

 

Het gebruik van ISOFIX en Laadpoot maakt de instalatie eenvoudig en snel, en verzekert een stabiele en veilige plaatsing van het kindje in de wagen.

Bovendien voldoet het veiligheidssysteem aan de strikte vereisten van de nieuwe i-Size veiligheidsstandaard. De drie ankerpunten houden het zitje in positie en absorberen de krachten die op het kindje inwerken in het geval van een aanrijding.

Luchtventilatiesysteem

Voortdurende luchtcirculatie maakt zitten voor een lange periode uitermate comfortabel, en is verzekerd door openingen in de buitenschaal en mesh inzetstukken in de bekleding van de stoel.
Het geheim van een goede uitstap is van de rit te genieten en het vernuftig design van de Salia 125 verzekert dat iedereen dit doet.

Uitklapbare zijdelingse bescherming
(Advanced Side Protection – ASP)

Meer dan een eenvoudige bescherming : De geïntegreerde beschermers kunnen snel en eenvoudig uitgeklapt worden aan de deurzijde. In geval van een zijdelingse impact, wordt de energie naar achteren in de buitenschaal doorgegeven, en verminderen de energiedempers de kracht die op het kind zou inwerken. Zo bieden de combinatie van zitstructuur en uitklapbare beschermers een dubbele bescherming. 

Veiligheidskenmerken

 • Gepatenteerde HERO veiligheidssysteem:
  Kinderen van 40 – 105 cm kunnen eenvoudig en snel vastgemaakt worden door gebruik te maken van het HERO veiligheidssysteem. Dit bestaat uit schouderbeschermers, gordel en hoofdsteun in één product en voorkomt dat de veiligheidsgordel van de schouder glijdt of draait. Het vastmaken verloopt eenvoudiger en veiliger bij elke verplaatsing.
 • Hoogwaardig schuim uit de automobielsector:
  Het schuim past zich perfect aan aan de lichaamsvorm van je kindje en biedt het hoogste comfortniveau.
 • Gordelgeleiders:
  Groene gordelgeleiders helpen een correcte installatie te verzekeren.
 • In de hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde 5-punts veiligheidsgordel:
  Eenvoudig te verstellen, biedt het groeiende kindje een ergonomische zitplaats, die veilig en eenvoudig aan de zitting is vastgemaakt, met intuïtieve centrale gordelaanpasser en HERO gordelgeleider (40 – 105 cm).
 • Ergonomisch design:
  Vlakke zijsteunen vergemakkelijken het voor de ouders om hun kind in de autostoel te installeren
 • Intuïtieve bediening:
  Niets moeilijks aan : Alle belangrijke functies kunnen intuïtief en gemakkelijk worden bediend
 • Geïntegreerd gordel-opbergvak:
  eenvoudig naar het volgende niveau om te vormen dankzij het geïntegreerde opbergvak voor de gordel, zonder de noodzaak om het gordelsysteem uit te rekken.
 • Energie-absorberende schelp:
  In geval van een aanrijding wordt de ernergie verdeeld over de schelp en geabsorbeerd.

Kleuren

Carbon Grey

Fibre Black

Iron Red

Mineral Green

Steel Blue

Kleuren van de afbeeldingen zijn niet bindend.


TECHNISCHE GEGEVENS

Standaard:

 • UN R129/03

Afmetingen buitenkant (B/D/H) :

 • 44 / 49 / 61 cm

Gewicht :

 • 14.8 kg

Transport tegen de rijrichting in :

 • Geboorte – 105 cm (aanbevolen)

Transport met de rijrichting mee :

 • Vanaf 15 maanden en minimum 76 cm

 

Downloads & Handleidingen

COMPATIBILITEIT WAGEN – GOED OM WETEN

 

Opgelet :

We lijsten niet alle compatibele automodellen op omdat er 100% overeenstemming is in de volgende gevallen, zonder naar de lijst te moeten kijken :

 • Tussen 40 – 105 cm :
  Aangezien de Salia 125 een i-Size product is, kan het geïnstalleerd worden met ISOFIX en steunpoot (configuratie 1 & 2) op alle naar de straatkant gerichte gecertificeerde i-Size zitplaatsen. Gelieve aandachtig de gebruiksaanwijzing van de autofabrikant te lezen omtrent beperkingen of speciale vereisten (vb. Compartimenten enz...).
 • Tussen 100 - 125 cm:
  Het kan geïnstalleerd worden met ISOFIX en veiligheidsgordel (zonder steunpoot, configuratie 3) op alle naar de straatkant gerichte gecertificeerde i-Size zitplaatsen.

 • Tussen 100 - 125 cm:
  De Salia 125 kan universeel geïnstalleerd worden door gebruik te maken van de veiligheidsgordel van het voertuig zonder ISOFIX en steunpoot (configuratie 3) op alle naar de straatkant gerichte autozittingen uitgerust met een 3-punts veiligheidsgordel goedgekeurd overeenkomstig de ECE R16.

Zoek verder indien :

...je dit product wilt gebruiken op een autozitting zonder i-Size certificatie.


Is de Salia 125 compatibel met mijn voertuig?

Gelieve steeds de handleiding van je auto na te kijken voor mogelijke opmerkingen/gebruiksaanwijzingen/beperkingen van de fabrikant met betrekking tot het gebruik van autostoelen in jouw wagen!

Jammer, deze autostoel is niet geschikt voor jouw voertuig.

Redenen waarom de autostoel niet geschikt is, kunnen zijn :

 • Beperkte ruimte voor de autostoel.
 • 3-punts gordel is te kort.
 • Na bevestiging van de autostoel aan de Isofix connectoren van de auto, bedekt de autostoel de gesp van de gordel : een veilige bevestiging is niet meer gegarandeerd .
 • De hoofdsteun van de wagen is niet afneembaar en voorkomt dat de autostoel correct geïnstalleerd wordt.
 • De opbergruimte in het voetencompartiment laat installatie van de autostoel of basis met steunpoot niet toe.
1
2
3
4
5
6
7

Veiligheidsinstructies om de RECARO autostoelen te gebruiken.

 

Autostoelen met ISOFIX connectoren:

Indien het voertuig voorzien is van een opbergruimte in het voetencompartiment, is het gebruik van een Isofix basis beperkt.
Het hangt ervan af of de steunpoot van de basis op de vloer van de opbergruimte kan geplaatst worden ( - indien nodig kan het deksel verwijderd worden - ) of indien de fabrikant van het voertuig de geschikte opvul-elementen als accessoire aanbiedt om te voorkomen dat het deksel breekt.

Lees steeds aandachtig  de gebruiksaanwijzing of contacteer de autoverdeler over dit onderwerp.

Indien deze mogelijkheden niet aanwezig zijn, kan een veilig gebruik van het Isofix systeem met steunpoot, in combinatie met een opbergruimte in het voetencompartiment, niet bevestigd worden.

Bedankt voor uw begrip.